Digital Smile Design

Analiziramo lice pacijenta i posebne parametre koje odredimo na licu te ih prenosimo na pacijentove postojeće zube i počinjemo dizajnirati oblik, dimenzije i položaj budućih zubi koji će gotovo savršeno odgovarati pacijentovom osmijehu.

DSD je iznimno koristan alat koji služi za rješavanje svih vrsta slučajeva i načina izrade. Može se koristiti za ortodontsku terapiju, izradu proteza i velikih radova na implantatima, kod fiksnih radova, ljuskica, krunica. Bitno je da su zahvaćeni zubi u frontalnom području koji čine najveći dio estetike osmijeha.

Ovaj alat koristimo za planiranje svih vrsta radova pa kada pacijent nije dovoljno motiviran za estetski zahvat zbog nekog razloga, tako razjašnjavamo sve nedoumice te mu tako možemo pokazati kako će izgledati njegov budući osmijeh, što možemo ili ne možemo izvesti, a to i nama pomaže za detaljnu analizu slučaja. Kada koristimo DSD, ishod je predvidiv i nema reklamacija jer smo od početka svi jasno vođeni i pacijent točno zna što može očekivati.

DSD je alat koji se sastoji od digitalne fotografije i Key note aplikacije na Apple računalu, a, što je najvažnije, tehničar ili stomatolog koji radi dizajn mora jako dobro poznavati estetske parametre te u neidealnim slučajevima ostati objektivan i znati iskoristiti svoje iskustvo, znanje i vještinu uz ovaj alat. Kada dizajniramo novi osmijeh, bitno je da pacijenta educiramo što je zapravo lijepo i prirodno.

DSD je alat kojim ćemo motivirati pacijenta, a omogućava nam predvidiv rezultat, manje stresa, manje reklamacija, povoljniju uslugu te, najvažnije, zadovoljnog pacijenta.