U Dental Inpulsu svaki se rad bazira na ICN (Impulse Copy of Nature) digitalnom konceptu kojeg smo osmislili za naše potrebe. ICN digitalni koncept bazira se na kopiji prirodnih zubi.
Gotovo svaki dentalni tehničar ima svoj stil izrađivanja zubi, no u prirodi je uvijek stvar u individualnosti svakog čovjeka. Upotrebom raznih stilova odmičemo se od prirode, a da bi izbjegli ovaj problem napravili smo koncept kopiranja prirodnih zubi koje unosimo u softver i takve proizvedemo. Ključno je da se tako kopirani zubi ne smiju u softveru preoblikovati, već moraju zadržati izvorni oblik.

ICN koncept se sastoji od tri faze: 
1. faza - kopiranje pacijentovih zubi koji imaju netaknuti oblik
2. faza - kada i ako se pacijentovi zubi ne mogu kopirati, tada koristimo neke druge prirodne oblike koji odgovaraju estetici određenog pacijenta
3. faza - u slučaju da nemamo dovoljnu količinu prirodnih oblika u softveru i ne možemo naći odgovarajući oblik za odgovarajućeg pacijenta - u tu svrhu, također od prirodnih oblika, izradili smo tri vrste oblika zubi po uzoru na tri globalne poznate percepcije estetike, a to su američki, europski i azijski stil; tako da s ove tri garniture zubi možemo vrlo brzo riješiti gotovo svaki slučaj.

Američki stil karakterizira nejaka morfologija i površina, pravilna postava te jako svijetla boja.

Europski stil prepoznatljiv je po tome što je to umjeren i najprirodniji stil. Umjerena morfologija i površina, individualna postava i boja.

Azijski stil označava jaku, pa čak i ekstremnu morfologiju i površinu, rotacije u postavi s jakim efektima u boji.

Ključno je u ICN digitalnom konceptu koristiti različite garniture zuba istovremeno.

Povratak na galeriju radova