Za izradu radnih modela koristimo jednu od najpreciznijih metoda pod nazivom GIROFORM. Giroformom možemo u potpunosti kontrolirati ekspanziju radnog modela, tako da je preciznost naših radnih modela uz posebno tretiranje gipsanog materijala 99,92%.

Tako precizne modele postavljamo u artikulator, kontrolirajući u potpunosti njihovu poziciju određenim postupcima koji nam osiguravaju 99,97% preciznosti.

Nakon toga slijedi ubrušavanje prejakih kontakata ako postoje, da bi preciznost doveli na konačnih 100%. Tek je tada sve spremno za skeniranje i prenošenje slučaja u softver.

Ovakva priprema radnih i svih ostalih modela koji su temelj svakog rada zove se model management.

Prije početka određenih slučajeva koristimo DSD (Digital Smile Design) način planiranja rada. Kako bi mogli koristiti DSD, potrebne su nam visokokvalitetne fotografije određenih kutova lica i zuba pacijenta te naravno opsežno razumijevanje estetike i estetskih parametara.

Svaki rad u našem laboratoriju baziran je isključivo i bez iznimke na kopiji prirodnih oblika zuba koje sami izradimo unošenjem istih u softver.
Uvijek kopiramo pacijentove postojeće zube, ako je to moguće.

Kada nije moguće kopirati pacijentove zube, tada koristimo neke druge prirodne oblike zuba koji odgovaraju estetskim parametrima za određenog pacijenta (prvi red).
Ako u prirodi ne uspijevamo naći odgovarajući oblik, koristimo naš osobni library koji odgovara gotovo svim slučajevima u određenim kombinacijama, a također izrađen od prirodnih oblika (drugi red).

Ovakav sistem zove se ICN (Impulse Copy of Nature).

Wax up uvijek izrađujemo digitalno, jer tako možemo koristiti prirodne oblike, te takav wax up zatim šaljemo na 3D printanje. Ne može se oštetiti i može se koristiti za neograničen broj mock up-ova.

Dvije su vrste estetskog wax up-a:
1. "realan" estetski wax up
2. "motivacijski" estetski wax up

Najzahtjevniji wax up je funkcijski. Estetika i funkcija moraju se izraditi najrealističnije moguće. Funkcijski wax up izrađuje se kao gotov rad.

Privremene radove također izrađujemo isključivo digitalno koristeći prirodne oblike zuba.
Za izradu privremenih radova, koji moraju odgovarati funkciji i estetici kao gotov rad, koristimo samo renomirane, visokokvalitetne materijale.

Cirkonski materijal kao baza koristi se za izradu 90% radova u našem laboratoriju.
Koristimo isključivo i bez iznimke samo visokokvalitetne cirkonske materijale od renomiranih proizvođača, s kojima smo povezani i kao partneri.